Logo
Image

Fredag 3. februar - kl. 12.00

Galleri Nordnorge

Billettpris kr. 100, inkl. lett nordnorsk tapas fra Bark


Kjøp billett"Hjertets Sanger" - med uframføring av "Beat"

Hjertet er både et symbol på kjærlighet og en muskel som pumper blod gjennom kroppen vår. Definitivt to sider av samme sak! Hege Steenhoff Hov og Sindre Myrbostad tar oss med på en musikalsk utflukt med hjertet i sentrum. 


For å beskrive fenomenet musikalsk har sangeren Hege Steenhoff Hov og pianist Sindre Myrbostad hentet musikk fra to komponister. Den ene er den moderne svenske romantikeren Gunnar de Frumerie, som på 1940-tallet tonesatte lyrikeren Pär Lagerkvists tekster og laget sangsyklusen "Hjärtats Sånger". Den andre heter Rolf Gupta, og er i tillegg til komponist også sjefdirigent og kunstnerisk leder for Kristiansand Symfoniorkester. En markant skikkelse i den nye musikkens verden, og en mann med mange idéer og visjoner. Blant annet om formidling av orkestermusikk til barn.  
        

Rolf Gupta er innovatør, og når han møtte Hege og Sindre på ILIOS-festivalen i fjor dukket tanken om et samarbeid opp. Men Gupta hadde ingen tanker om å lage romantiske sangsykluser. Nei, han ville gå rett til kilden. Rett til hjertet, bokstavelig talt. I Rolf Guptas verk "Beat" er det sangerens eget hjerte som bokstavlig talt er stykkets puls, og der utøvernes stemmer utgjør perkussive elementer i duett med hverandre og hverandres pulsslag.  

Vi skal altså har hjertet selv med i urframføringen, forsterket med spesiallagede mikrofoner som festes på kroppen.

 

ca 30 min.