Logo
Image

Torsdag 2. februar - kl. 20.00

Harstad Kino

Billettpris kr. 290 (pakkepris med utstillingsåpning kr. 350)


Kjøp billettSidsel Endresen / Jan Bang / Erik Honoré og NOSO: John Persen live remix.

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og Norrbotten NEO møter Sidsel Endresen og hennes digitale medspillere Jan Bang og Erik Honoré fra Punkt-festivalen. På ILIOS åpningskonsert remikser de musikk av finnmarkingen John Persen.

 

John Persens råsterke komposisjon «Arvesøl» blir framført av NOSOs sinfonietta og musikere fra Norrbotten NEO. Mens musikken spilles står Jan Bang og Erik Honoré bak på scenen og bearbeider framføringen digitalt. Etter pause går Sidsel Endresen på scenen sammen med sine følgesvenner og leverer Persen tilbake som live remix med formidabel vokalimpro og live sampling. Nyere musikk blir det ikke!

 

Åpningskonserten på ILIOS blir et møte mellom to ruvende skikkelser i norsk musikkliv. Komponisten og aktivisten John Persen kom fra et sjøsamisk miljø i Porsanger, og oppfattes som grunnlegger av Norges Musikkhøgskole. Sidsel Endresen er professor ved sammme lærested, og dessuten en av Norges mest etterspurte artister internasjonalt. Sidsel Endresens vokale improvisasjoner og utvidede stemmebruk har resultert i et stort antall albumutgivelser, priser og utmerkelser. Sist ut var den sentrale tyske kringkasteren WDR i Köln som tildelte henne sitt Artist Award for 2016.

 

Som en kommentar til møtet mellom John Persen og Sidsel Endresen får vi også oppleve ny musikk av svenske Anders Lind, framført av Norrbotten NEO, sinfoniettaen fra vårt nabofylke Norrbotten. Også dette er musikk som bokstavelig talt spenner mellom det akustiske og elektroniske. Verket for sinfonietta og elektronikk heter "Voltage Controlled Ensemble".

 

Vi får med andre ord en åpningskonsert som i høyeste grad tar utgangspunkt i ILIOS-utstillingens tema `The posthuman condition’. 

 

Kveldens dirigent er Tim Weiss

 

80 min.

Servering før konsert og i pausen